Een nofollow-link voorkomt dat er veel waarde wordt toegekend aan de achterliggende pagina. Dit betekent ook dat je bijna geen waarde van je eigen pagina weggeeft. Handig als je regelmatig artikelen plaatst, waarin je veel met links strooit ter informatie. Het plaatsen van een nofollow-link brengt geen schade toe aan de autoriteit van de achterliggende pagina. Het voorkomt alleen dat die pagina extra waarde ontvangt en dat de ranking ervan daardoor flink omhoog gaat. Je verwijdert als het ware een deel van de waarde van de backlink.
Responsive websites passen zich aan, aan het scherm, waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een desktop monitor is, een tablet, of een smartphone. Er is slechts één website, waarvan de layout zich aanpast aan de resolutie van het beeldscherm. Omdat de verscheidenheid aan beeldschermresoluties alsmaar toeneemt, is dit een belangrijk punt in de ontwikkeling van een website.
De slug is het gedeelte van een URL wat na uw domeinnaam komt. Deze paginanaam wordt automatisch gegenereerd aan de hand van de titel. Speciale karakters zoals ampersands en vraagtekens worden weggehaald, alle karakters worden omgezet naar kleine letters en spaties worden vervangend met koppelstreepjes. Bijvoorbeeld: https://www.onlinemarketing-twente.nl/nieuws/. Het laatste deel van deze URL “/nieuws” is de slug. Een kruimelpad is een manier om een bezoeker van een webpagina duidelijk te maken waar hij zich precies bevindt op een hiërarchisch ingedeelde website.
Diverse website tools in Google
Om de autoriteit van een website te meten wordt de extensie ‘Mozbar’ gebruikt. Mozbar is een gratis SEO tool voor externe linkbuilding. Deze is bedoeld om de kwaliteit van de websites die je bezoekt in kaart te brengen door een aantal indicatoren te tonen zoals de Domain Authority (DA), de Page Authority (PA). Op deze manier kun je in één oogopslag zien hoe geoptimaliseerd en populair een webpagina is. De DA laat zien hoe een website zal presteren in Google. De schaal loopt van 1 tot 100. Bij de PA gaat het om een specifieke pagina op een website.
SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden. SSL certificaten maken gebruik van het https-protocol van de browser wat de beveiligde verbinding tot stand brengt. Daardoor is (een gedeelte van) de website ook alleen via https:// te bereiken op het internet. Wanneer de URL van de website begint met HTTPS, weet je dat de website beveiligd is met een SSL certificaat.
Trustflow is een metric die aangeeft hoe betrouwbaar een website is. Trustflow is afgeleid van het woord “trustworthy”. De trustflow laat zien hoe betrouwbaar een domein is, deze betrouwbaarheid wordt gecreëerd zodra er backlink verkregen wordt vanaf een betrouwbare website.