Een snelle server; Kies je hosting met zorg. Een SSD-schijf is belangrijk en de hoogste snelheid bereik je vaak met NGINX of Litespeed. Goedkope shared hosting van goede aanbieders werkt prima voor kleine websites. Kies een managed VPS als je meer capaciteit nodig hebt. En hele grote websites gebruiken uiteraard een high-end oplossing. Afbeeldingen optimaliseren; Dit heeft veel effect op de snelheid. Je kunt het handmatig doen met speciale software of met online tools, zoals die van Google zelf. Naast de in dit artikel genoemde tools is ook Tinyjpg erg handig. Compressie toepassen; Veel onderdelen van je website kunnen gecomprimeerd worden.

Browser caching gebruiken; CSS en Javascript verwijderen die het ‘renderen’ van de content boven de vouw blokkeren. Zorg ervoor dat altijd eerst de content boven de vouw wordt geladen en pas daarna de CSS en Javascript die voor dat deel niet nodig zijn. Prioriteit geven aan zichtbare content daarnaast belangrijk om CSS, HTML en Javascript te minimaliseren. Interesse in meer informatie of een samenwerking? Neem dan contact met ons op om samen ervoor te zorgen dat jij hoger scoort in Google.

 

Scoren met je menustructuur in de zoekmachine

De toegankelijkheid van een website wordt door verschillende factoren bepaald. De menu’s vormen samen met het navigeren, globaal scannen van teksten en een zoekfunctie één van de meest belangrijke factoren. Wanneer bezoekers in één van deze is teleurgesteld mogen de negatieve effecten niet worden onderschat. Doorgaans zien we in dergelijk onderzoek dat er door een kleine meerderheid nog een tweede kans wordt geboden, zelden een derde. Ook bij die tweede kans heeft de website al aan krediet ingeleverd:

    • het vertrouwen neemt af,
    • men wordt terughoudend in klikgedrag,
    • minder pagina’s worden bezocht en
    • de sessieduur wordt korter.

Een andere belangrijke factor waar een goede navigatiestructuur erg belangrijk voor is, is het stukje inlinks. Een inlink is een link binnen je website naar een andere pagina van je website. Elke kopje in je navigatiestructuur zorgt voor een belangrijke inlink. Inlinks geven, net als een navigatiemenu, aan Google door welke pagina’s belangrijk zijn binnen je website. Let er daarom op dat alle belangrijke pagina’s op je website ondergebracht zijn in je hoofd- of sub navigatiemenu.