TRUST FLOW

Een goede vindbaarheid is zonder twijfel één van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle website. Je content kan nog zo goed zijn, websitebezoekers moeten je teksten, foto’s, video’s en producten natuurlijk wel tegenkomen. Trust flow en citation flow zijn twee belangrijke SEO-begrippen die grote invloed hebben op de vindbaarheid van jouw website en hieronder leggen wij trust flow even voor je uit.

Trust Flow waardes verhogen

Er zijn verschillende manieren om de trust flow van een website of URL een flinke boost te geven, waardoor de waardes zullen toenemen.

 

  • Gastblogs schrijven op externe websites. Analyseer veelbelovend ogende sites in jouw branche eerst met behulp van Majestic. Op deze manier kan je zien of de sites voldoen aan je verwachtingen of toch niet zo goed zijn als je aanvankelijk dacht. Gastblogs op hoog aangeschreven sites verbeteren je branding en brengen jouw website en content onder de aandacht van een nieuwe lezersschare.
  • Linkbuilding: kwaliteit boven kwantiteit. Het is aan te bevelen om bij linkbuilding sterk de nadruk te leggen op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Een hoge citation flow is natuurlijk mooi, maar als je echt autoriteit en vertrouwen wilt uitstralen dan is het belangrijk dat de links die je plaatst overeenkomen met de professionele uitstraling die je nastreeft. No-follow-links stuwen wel de citation flow op, maar doen weinig tot niets voor de trust flow. Opvallend genoeg wekken links die eindigen op de extensies .gov en .edu veel vertrouwen op bij de bezoekers. Ideaal dus om de trust flow van je website te verhogen.
  • Ken je branche voor betere SEO. Focus je op sites en influencers binnen jouw specifieke niche. Majestic neemt namelijk ook de topic trust scores mee in SEO-scores. Hoe hoger je trust is binnen een bepaald niche of themagroep, hoe hoger je in de zoekmachines wordt gerangschikt.
  • Bouw een goede interne linkstructuur op. Een goede interne linkstrategie helpt vaak enorm bij het verbeteren van je citation flow en trust flow. Een sterke homepage met goede flow metrics zal ook het verkeer naar andere pagina’s vergroten. Hetzelfde geldt voor het inbouwen van backlinks die doorverwijzen naar je homepage en belangrijke interne pagina’s.

Een hoge trust flow zet jouw website of URL op de kaart als belangrijke informatiebron.

 

Topical Trust Flow
(vertrouwde stroom op onderwerp)

Topical trust flow geeft aan hoe autoritair en betrouwbaar een domein of URL is binnen zijn niche en waar het onderwerp van de content over gaat. De inhoud die naar een pagina linkt, helpt bij het bepalen van de topical trust flow, dus hoe meer verwijzende domeinen, hoe nauwkeuriger de topical trust flow is. Topical trust flow is een functie van Majestic die websitecategorisatie biedt. Majestic heeft het web nu gecategoriseerd, zodat de gebruikers kunnen zien in welke industriesector de website invloed heeft. De topical trust flow helpt gebruikers beïnvloeders voor bepaalde categorieën te vinden en gemakkelijk te bepalen of links opgeschoond dienen te worden. Topical trust flow biedt een reeks getallen op een op log-basis gebaseerde schaal tussen 0-100. Het getal toont de relatieve invloed van een webpagina, subdomein of root-domein in een bepaald onderwerp of een bepaalde categorie.