Online marketing is het promoten van een product of dienst en organisch inspelen op de wensen en/of behoeftes van de klant. Dit gebeurt via online kanalen op het internet met het doel dat jouw product bij de doelgroep komt en wordt verkocht.  Zoekopdrachten komen organisch en betaald naar voren in zoekmachines zoals Google, door middel van online marketing. SEA (Search Engine Advertising) heeft betrekking op het betaald naar voren komen in zoekmachines en daar betaal je per klik voor. SEO (Search Engine Optimization) heeft weer te maken met het organisch naar voren komen en daarvoor is betalen niet nodig.

H-tags zijn heading tags en zijn tussenkoptitels voor een alinea begint, voorbeelden hiervan zijn H1 en H2. Dan zijn er nog metatags die je kan vinden als je op zoek bent naar iets en dat dan intikt in de zoekmachine. Wat er tevoorschijn komt zijn verschillende metatags. Een metatag bestaat uit een titel pagina (3 delen met een pipe ertussen), een meta omschrijving, URL en belangrijke zoekwoorden. Er moet wel rekening worden gehouden met het aantal karakters, anders is een gedeelte niet te zien. Het gedeelte van de URL dat het artikel beschrijft wordt een slug genoemd.

Een link kan je een no follow tag meegeven en dat wil zeggen dat die aangegeven link niet door Google gevolgd/beoordeeld hoeft te worden. Een anchor wordt toegepast om een link naar een andere website te hebben door op het bepaalde woord (de anchor) te klikken. Er zijn vijf verschillende anchor types: Brand, Keyword, Url, Variatie en Onzijdig. Om links van een klant op een website te krijgen wordt er aan linkruil gedaan. In dit geval wordt de beheerder van een andere website benaderd of hij belangstelling heeft om een linkje te plaatsen op een van onze websites in ruil voor een link op zijn website van onze klant. ABCD-linkruil is de benaming hiervoor. A is klant van ons en die krijgt een link op D wat een website van een andere beheerder is. B is een klant van de andere beheerder en die beheerder wil een link op C een website die wij beheren. Wil jij een linkruil met ons opzetten, neem contact met ons op!